Пять лет молчания (К вопросу о генетических аспектах поэтического молчания Осипа Мандельштама) - А. С. Асланян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
0. Մանդելշտամի, որպես բանաստեղծի, «լռության ժամանակաշրջանը» (1925 — 1930) պայմանավորվում է առաջին աշխարհամարտի և 1917 թ. հոկտեմբերյան հեղափոխության նկատմամբ նրա դիրքորոշմամբ, այդ հեղափոխության՝ նրա որակմամբ հակամշակույթի հանդեպ իր ունեցած սկզբունքային բացասական վերաբերմունքով։
Keywords: Literature; Language and Literature