Ինքնության փնտրտուքի խնդիրները և էկզիստենցիալիզմը հրեա-ամերիկյան գրականության համատեքստում - Ներսեսյան, Անի
Հետևյալ հոդվածն անդրադառնում է ինքնության փնտրտուքի գրականությանը և էկզիստենցիալիզմին: Մենք քննարկում ենք մարդու իրական գոյության բացահայտման խնդիրը, որն առավելապես դրսևորվում է սահմանային իրադրւթյուններում: Ժողովրդի և ազգի բոլոր մտավոր և հոգևոր ստեղծագորշությունների սկզբնաղբյուրն է ցեղը, որը հենց կյանքի պահպանողն է ու ղարգացնողը: Առանց ցեղի ինքնատիպության չի կարող լինել լինել յուրահատուկ և յուրօրինակ արվեստ: Եվ հենց ցեղի հանդեպ ունեցած պարտավորվածությունն ու գենետիկ արժեքներն են ձևավորել ու շարունակում կերտել հրեա- ամերիկյան գրականությունը: Ամերիկյան գրականության մտքի արդիականության հիմնաքարը թերևս տարբեր ազգությունների մշակույթների համախումբն է: Համաշխարհային գրականության մեջ իրենց ուրույն տեղն են զբաղեցնում երկու մշակույթներ ներառող գրականությունը, որտեղ մեկը ստիպողական կնիքի արդյունք է: Այս գրականության թեման չի սահմանափակվում գենի, ցեղի կամ մշակույթի մասին լինելով, այն հիմնականում այն հակահարվածների մասին է, որոնք ստանում են մեկ ազգի ներկայացուցիչները մեկ այլ՝ օտար երկրում ապրելիս: Էկզիստենցյալ գրականության հերոսները սահմանային իրավիճակների կրողներն են: Հոլոքոստը հենց այդ սահմանային իրադրությունն է հրեա ժողովրդի համար, որը կանգնեցնում է հրեաներին ինքնության կորստի, փնտրտուքի և ինքնության պահպանման խնդիրների առջև: общество, жизнь. Следующая статья посвящена литературе по поиску идентичности и экзистенциализму. Мы обсуждаем проблему выявления реального существования человека, которая преимущественно проявляется в пограничных ситуациях. Раса является источником всех интеллектуальных и духовных творений народа и нации, которые именно сохраняют и развивают жизнь. Без самобытности расы невозможно быть уникальным и неповторимым искусством. И именно приверженность расе и генетические ценности сформировали и продолжают формировать еврейско-американскую литературу. Возможно, краеугольным камнем современности мысли в американской литературе является совокупность культур разных национальностей. Литература, включающая две культуры, занимает особое место в мировой литературе, где одна из них является результатом принудительной печати. Тема этой литературы не ограничивается геном,расой или культурой, в основном она посвящена противодействию, которое представители одной нации получают, живя в чужой стране. Герои экзистенциальной литературы-носители пограничных ситуаций. Холокост является именно той пограничной ситуацией для еврейского народа, которая ставит евреев перед проблемами потери идентичности, поиска и сохранения идентичности. Таким образом, литература по поиску идентичности амхата пытается проложить путь к психической и психологической свободе. Литература, затрагивающая вопросы признания идентичности и внутренней свободы, напрямую связана с положениями экзистенциальной философии, а также экзистенциальной литературы, прямым носителем которой является еврейско-американская литература. The literature on existentialists and the quest for identity is the focus of the following article. We talk about the challenge of determining a person's true existence, which primarily arises in ambiguous circumstances. All of the nation's and people's creative and intellectual output that sustains and advances life stems from race. Being a unique and inimitable work of art is impossible without the identity of the race. Furthermore, Jewish-American literature has been and will continue to be shaped by the dedication to race and genetic principles. The blending of cultures from several nations is perhaps the cornerstone of contemporary ideas in American literature. Literature that combines two cultures—one as a result of forced printing—has a unique position in the canon of world literature. This literature's subject is not restricted to genes, races, or cultures; rather, its primary focus is on the hostility that foreign-born citizens of one nation encounter. Heroes in existential fiction are people who deal with gray areas. For Jews, the Holocaust is exactly the precarious scenario that presents challenges related to identity loss, identity search, and identity preservation. Thus, the goal of the literature on identity quest is to create a path toward psychological and mental liberation. The ideas of existential philosophy and literature, which finds its direct carrier in Jewish-American literature, are closely linked to works of literature that address questions of identity recognition and inner liberation․
Keywords: Գրականագիտություն