Մարդկային ռեսուրսի կառավարման արդյունավետության գնահատումը ՀՀ ապահովագրական շուկայում - Մարդոյան, Աշոտ; Ղազարյան, Լուսինե (ԱԵԳՄՄ հրատ.)
Ապահովագրական ընկերության նորարարական զարգացման ինտենսիվացումը հնարավոր է միայն մարդկային ռեսուրսի կառավարման արդյունավետության բարձրացման միջոցով՝ կազմակերպության ակտիվների կառավարման հայեցակարգին համապատասխան: Մարդկային ռեսուրսի կառավարման տեսանկյունից ակտիվների կառավարման հայեցակարգը ներառում է կազմակերպության մարդկային ռեսուրսի կառավարման արդյունավետության գնահատում և ստացված տվյալների հիման վրա արդյունավետության բարձրացման մեխանիզմների մշակում և կիրառում։ Հոդվածի հիմնական նպատակն է բացահայտել ապահովագրական ընկերություններում մարդկային ռեսուրսի՝ որպես ակտիվի կառավարման հնարավորությունները, իրականացնել ՀՀ ապահովագրական ընկերություններում մարդկային ռեսուրսի կառավարման արդյունավետության քանակական գնահատում, ինչպես նաև բացահատել մարդկային ռեսուրսի կառավարման գործընթացում առկա խնդիրները։ Նպատակն իրագործելու համար հեղինակների կողմից խնդիր է դրվել բացահայտելու մարդկային ռեսուրսի կառավարման արդյունավետության չափման կիրառական մեխանիզմները։ Հոդվածում քննարկվող խնդիրների ուսումնասիրության համար տեղեկատվական հիմքն են ՀՀ ապահովագրական ընկերությունների տարեկան և միջանկյալ ֆինանսական հաշվետվությունների տվյալները, միջազգային հետազոտողների ուսումնասիրությունները։ Հեղինակների կողմից կիրառվել են համեմատության, համադրման, ռեգրեսիոն և կոռելացիոն վերլուծության մեթոդները: Ուսումնասիրության արդյունքում հիմնավորվել է մարդկային ռեսուրսի կառավարման արդյունավետության գնահատման անհրաժեշտությունը ապահովագրական ընկերություններում, բացահայտվել է կառավարման արդյունավետության վրա մի շարք գործոնների ազդեցությունը, ինչպես նաև կատարվել են առաջարկներ մարդկային ռեսուրսի կառավարման արդյունավետության բարձրացման ուղղությամբ։ Intensification of the innovative development of the insurance company is possible only by increasing the efficiency of human capital management in accordance with the concept of asset management of the organization. From the point of view of human capital management, the concept of asset management includes the evaluation of the effectiveness of the organization's human capital management and, based on the data obtained, the development and application of efficiency improvement mechanisms. The main purpose of the article is to identify the possibilities of managing human capital as an asset in insurance companies, to carry out a quantitative evaluation of the effectiveness of human capital management in RA insurance companies, as well as to identify the existing problems in the process of human capital management. In order to achieve the goal, the authors set a task to identify the factors influencing the effectiveness of human capital management in insurance companies. The data of the annual and interim financial reports of RA insurance companies, the studies of international researchers served as the information basis for the study of the issues discussed in the article. The authors used the methods of comparison, collation, regression and correlation analysis. As a result of the study, the necessity of assessing the effectiveness of human capital management in insurance companies was substantiated, the influence of a number of factors on the effectiveness of management was revealed, and suggestions were made to increase the effectiveness of human capital management. Активизировать инновационное развитие страховой компании возможно только за счет повышения эффективности управления человеческим капиталом в соответствии с концепцией управления активами организации. С точки зрения управления человеческим капиталом концепция управления активами включает оценку эффективности управления человеческим капиталом организации, а также разработку и применение механизмов повышения эффективности на основе полученных данных. Основная цель статьи ‒ выявить возможности управления человеческим капиталом как активом в страховых компаниях, провести количественную оценку эффективности управления человеческим капиталом в страховых компаниях РА, а также осветить существующие проблемы процесса управления человеческим капиталом. Для достижения цели авторы поставили задачу выявить факторы, влияющие на эффективность управления человеческим капиталом в страховых компаниях. Данные годовых и промежуточных финансовых отчетов страховых компаний РА, анализ международных исследователей послужили информативной основой для изучения вопросов, обсуждаемых в статье. Авторы применили методы сравнения, сопоставления, регрессионного и корреляционного анализа. В результате исследования обоснована необходимость оценки эффективности управления человеческим капиталом в страховых компаниях, выявлено влияние ряда факторов на эффективность управления, а также даны рекомендации по повышению эффективности управления человеческим капиталом.
Keywords: Տնտեսագիտություն