Самоназвание армян и вопрос локализации носителей протоармянского языка - А. Е. Петросян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում համառոտ վերլուծված են առասպելաբանական, պատմական և լեզվաբանական այն տվյալները, որոնց հիման վրա Ուրարտուի դարաշրջանում վաղնջահայ ցեղերի հիմնական բնակեցման շրջան է համարվում սեպագիր աղբյուրների Էթիու-նի/խի երկիրը [ընդգրկել է հետագա Այրարատ նահանգը և մերձակա շրջանները] ։
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature