Տնտեսական աճի գլուխկոտրուկը. ծառայությունների ոլորտի հետքերով - Պետրոսյան, Նարինե (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
Արդեն երկրորդ տարին անընդմեջ՝ բարձր տնտեսական աճի համատեքստում շարունակվում են թեժ քննարկումները տնտեսական աճի, դրա իրատեսականության, ճշմարտացիության և, ի վերջո, ներառականության վերաբերյալ։ Տեղեկագրի նախորդ համարում անդրադարձել էինք արդյունաբերության ոլորտի զարգացումներին՝ փորձելով քանդել տնտեսական աճի «կծիկը»: Ձեռքը պահելով տնտեսության զարկերակի վրա՝ այս հոդվածում արդեն կփորձենք վերլուծել ծառայությունների ոլորտի առավել ուշագրավ զարգացումներն ու վերջիններիս շուրջ ձևավորվող սպասելիքները։ В условиях высокого экономического роста, который длится уже второй год, продолжаются жаркие дискуссии об экономическом росте, его реалистичности, правдивости, ценности и, в конечном итоге, инклюзивности. В предыдущем номере мы говорили о развитии событий в промышленности, пытаясь разорвать виток экономического роста. Продолжая следить за пульсом экономики, статья, вышедшая уже во втором выпуске, фокусируется на наиболее примечательных событиях в секторе услуг и ожиданиях, сформировавшихся вокруг него. With strong economic growth now in its second year, a heated debate continues about its feasibility, truthfulness, value, and ultimately, inclusiveness. In the previous issue, we referred to the developments in the industry sector, trying to break the coil of economic growth. Continuing to follow the pulse of the economy, this second issue focuses on the most remarkable developments in the service sector and the expectations formed around it.
Keywords: Տնտեսության զարկերակ