Роль эпиграфа в структурно-семантической организации художественного текста - Шейранян, С. З.
В статье рассматривается роль эпиграфа для понимания художественного смысла текстового целого. Приводится большой фактический материал из художественной литературы, которым иллюстрируются теоретический анализ и выводы. The article is devoted to the role of the epigraph in comprehending the main idea of the literary text and/or its separate parts in fictional writing. A great deal of factual materials are brought from Russian classical literature for the use of theoretical analysis and deduction. Հոդվածում դիտարկվում է բնաբանի դերը՝ որպես ամբողջական ստեղծագործությունը գեղարվեստորեն ընկալելու լավագույն միջոց: Ներկայացված է փաստական առատ նյութ գեղարվեստական գրականությունից, ինչը լուսաբանում է հեղինակի կողմից արված տեսական վերլուծությունը և եզրահանգումները:
Keywords: Литературоведение