Торговый путь Айас-Тавриз (XIII—XIV вв.) - А. У. Мартиросян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Այաս— Թավրիզ մայրուղու՝ Ֆրանչեսկո Պեգոլոտտիի թողած նկարագրության ուսումնասիրությունը ցույց է տալիս, որ այն անցել է Մերձավոր արևելքի մի շարք քաղաքներով ու բնակավայրերով՝ այն ժամանակվա արհեստագործության և առևտրի կենտրոններով, ուր խաչաձևվում էին դեպի Միջերկրական և Սև ծովերի նավահանգիստները տանող, Հայաստանը և Իրանը Չինաստանի, Հնդկաստանի ու Միջին Ասիայի հետ կապող առևտրական ճանապարհները։
Keywords: History; Geography; Anthropology; Recreation; Medieval History; Commerce; Topology; D History; H Social Sciences