Влияние магнитного поля на критическую скорость сверхзвукового флаттера диэлектрической пластины - Микилян, М. А.; Амбарцумян, А. Г.; Варданян, И. А. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
This paper devotes to the investigation of the critical magnetoaeroelastic behavior of dielectric rectangular isotropic plates, described by constitutive equations. The resulting magnetoaeroelastic stability and dynamic models help determine the total perturbed pressure caused by the free-stream flow of perfectly conducting supersonic gas and the magnetic field, as well as the critical flutter velocity. The analytical description presented here is a generalization of the well-known formula obtained on the basis of the “piston theory” in the classical theory of gas dynamics in the case of magnetohydrodynamic flow around elastic shells. Along with analytical solutions, parametric studies are presented on the influence of the magnetic field on the flutter boundary. Աշխատանքը նվիրված է դիէլեկտրիկ ուղղանկյուն իզոտրոպ սալի մագնիսա-աէրո-առաձգական վարքի ուսումնասիրությանը: Կառուցված մագնիսա-աէրոառաձգական կայունության և դինամիկ մոդելները օգնում են որոշել ընդհանուր աէրոառաձգական ճնշումը, որն առաջանում է իզոտրոպ սալի վրա մագնիսական դաշտի առկայությամբ իդեալական հաղորդիչ գազի գերձայնային հոսանքով շրջհոսվելիս, որոշված է նաև ֆլատերի կրիտիկական արագությունը: Այստեղ ներկայացված անալիտիկ ներկայացումը «մխոցային տեսության» հայտնի բանաձևի ընդհանրացումն է, որը ստացվել է մագնիսահիդրոդինամիկական շրջհոսման դեպքում գազային դինամիկայի դասական տեսության հիման վրա: Անալիտիկ լուծումների հետ զուգահեռ կատարված են պարամետրական հետազոտություններ՝ պարզաբանելու մագնիսական դաշտի ազդեցությունը ֆլատերի սահմանի վրա: В данной работе изложены взгляды авторов на критическое магнитоаэроупругое поведение диэлектрических прямоугольных изотропных пластин, описываемое определяющими уравнениями. Полученные в результате магнитоаэроупругая устойчивость и динамические модели помогают определить полное возмущенное давление, вызванное набегающим потоком идеально проводящего сверхзвукового газа и магнитным полем, а также критическую скорость флаттера. Представленное здесь аналитическое описание является обобщением известной формулы, полученной на основе «поршневой теории» в классической теории газодинамики в случае магнитогидродинамического обтекания упругих оболочек. Наряду с аналитическими решениями приводятся параметрические исследования о влиянии магнитного поля на границу флаттера.
Keywords: Механика