Упруго-спиновые волны в двухфазной ферромагнитной конструкции с магнитным экраном - Агаян, К. Л.; Атоян, Л. А. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
This paper examines elastic-spin wave processes associated with reflection and refraction at the boundary of a ferromagnetic half-space and a ferromagnetic layer with a magnetic screen. The described structure is in a constant external magnetic field. The corresponding wave fields were found, and the dependence of the reflection and refraction coefficients on the intensity of the external magnetic field was studied. For a particular case, the corresponding graphs were constructed. Աշխատանքում ուսումնասիրվում են ֆերոմագնիսական կիսատարածության և մագնիսական էկրանով ֆերոմագնիսական շերտի միացման սահմանին առաձգասպինային ալիքների անդրադարձման և բեկման գործընթացները: Նկարագրված ֆերոմագնիսական կառուցվածքը գտնվում է մշտական արտաքին մագնիսական դաշտում: Գտնվել են համապատասխան ալիքային դաշտերը, ուսումնասիրվել են անդրադառձման և բեկման գործակիցների կախվածությունը արտաքին մագնիսական դաշտի ինտենսիվությունից։ Մասնավոր դեպքում կառուցվել են համապատասխան գրաֆիկներ: В данной работе рассматриваются упруго-спиновые волновые процессы, связанные с отражением и преломлением на границе ферромагнитного полупространства и ферромагнитного слоя с магнитным экраном. Описанная конструкция находится в постоянном внешнем магнитном поле. Найдены соответствующие волновые поля, а также исследована зависимость коэффициентов отражения и преломления от интенсивности внешнего магнитного поля. Для частного случая построены соответству-ющие графики.
Keywords: Механика