О графическом представлении языковых структур - Акопян, А. В.
С методологической точки зрения особый интерес представляет геометрическое изображение и описание структурных связей определенных простых и сложных языковых конструкций в виде графических схем, которые возможно использовать на разных стадиях лингвистических исследований. В статье приведены графические схемы, описывающие структуру союзных двучленных сложных предложений и их составляющих единиц, а также соотношений синтаксических форм в бессоюзных соединениях предложений. Մեթոդաբանական տեսանկյունից հատուկ հետաքրքրություն է ներկայացնում որոշակի պարզ և բարդ լեզվական կառույցների կառուցվածքային կապերի երկրաչափական պատկերը և նկարագրությունը գրաֆիկական սխեմի տեսքով, որը կարող է կիրառվել լեզվաբանական հետազոտության տարբեր փուլերում: Հոդվածում ներկայացված են շաղկապով երկանդամ բարդ նախադասությունների կառուցվածքը և դրանց բաղադրիչ միավորները նկարագրող, ինչպես նաև անշաղկապ նախադասություններում առկա շարահյուսական ձևերի փոխկապվածության գրաֆիկական պատկերները: From the methodological point of view of particular interest is the geometric image and description of the structural connections of certain simple and complex language constructs in the form of graphic schemes that can be used at different stages of linguistic research. The article presents graphical schemes describing the structure of binomial complex sentences and their constituent units, as well as the relations of syntactic forms in the conjunctionless combinations of sentences.
Keywords: Методика