Неграмматическая акцентуация у Высоцкого: диалогизирующая, субъектная, профессиональная - Гавриков, В. А.
Высоцкий в своих песнях часто использует неграмматические ударения. Как правило, они являются знаком ролевой лирики: поэт говорит «голосом» своего героя: крестьянина, рабочего, моряка и т.д. В большинстве случаев просторечное или разговорное ударение используется для создания комического эффекта. Վիսոցկին իր երկերում հաճախ օգտագործում է ոչ քերականական շեշտադրումներ: Որպես կանոն, դա խոսում է բանաստեղծի դերային քնարերգական բնավորության մասին, նա խոսում է իր հերոսի՝ գյուղացու, բանվորի, նավաստու և այլն «ձայնով»: Շատ դեպքերում խոսակցական կամ ոչ գրական (հասարակաբան) շեշտադրման օգտագործումը միտումնավոր կատակերգական ազդեցություն ստեղծելու համար է: Vysotsky in his songs often uses non-grammatical stresses. As a rule, the poet speaks in the voice of his character, who may be a peasant, a worker, a sailor, etc. Most often, a colloquial stress is used to create a comic effect
Keywords: Лингвопоэтика