Армянский контекст в творчестве Бориса Чичибабина - Фарамазян, Л. Р.
В статье рассматривается карабахская тема в творчестве Бориса Чичибабина. Если в двух его ранних стихотворениях восхваляется этот край с его городами Степанакертом и Шуши, то в двух стихах позднего периода творчества отражается боль автора за судьбу Карабаха. Հոդվածում դիտարկվում է ղարաբաղյան թեման Բորիս Չիչիբաբինի ստեղծագործությունների մեջ: Եթե նրա վաղ շրջանի երկու բանաստեղծություններում գովաբանվում է այդ երկրամասը իր Ստեփանակերտ և Շուշի քաղաքներով, ապա ուշ ժամանակաշրջանում գրված երկու բանաստեղծություններում արտացոլվում է հեղինակի ցավը Ղարաբաղի ճակատագրի նկատմամբ: The Karabakh’s topic in Boris Chichibabin’s works is considered in the current article. If this part of the Earth along with it’s two towns Stepanakert and Shushi is being praised in two of his earlier poem
Keywords: Литературоведение