Роль персуазивности в диалогизации монолога - Ламбарджян, С. П.; Тер-Саркисова, Р. С.
В статье рассматриваются языковые средства и возможности категории персуазивности в диалогизации монолога. Модусная субъективная категория персуазивности имеет ряд значений и формирует семантические особенности речи при передаче информации Հոդվածը նվիրված է մենախոսություն/ երկխոսություն հակադրությանը: Ուսումնասիրության գլխավոր նպատակն է՝ հետազոտել պերսուազիվ կարգի (համոզվածության/անորոշության իմաստների) դերը մենախոսությունը երկխոսության վերածելու հարցում: Գլխավոր եզրակացություններից մեկն այն է, որ պերսուազիվ իմաստները հաստատում են լեզվաբանության մեջ պտտվող կարծիքը, որ առկա է միայն մեկ հաղորդակցության ձև՝ երկխոսություն: The article is devoted to the relations between two forms of communication – monologue and dialogue. The authors analyze abilities of the modal category of persuazsiveness in the process of dialogisation of monologue.
Keywords: Лингвистика