Неофициальные заявления официальных лиц (сопоставительный анализ использованиями тигативных тактик на официальных платформах и в соцсетях) - Тунян, С. А.
Дипломатическая речь должна обладать определенными коммуникативными навыками, т.е. дипломат должен уметь эффективно формировать коммуникативную стратегию, пользоваться разнообразными тактическими приемами коммуникации, представлять себя (или свою организацию) как участника коммуникативного процесса. Однако развитие информационных технологий отражается и на специфике дипломатической речи. В данной работе сделана попытка проанализировать и выявить особенности использования речи не только в официальных заявлениях, но и в социальных сетях. Դիվանագիտական խոսքը պետք է ունենա հաղորդակցման որոշակի հմտություններ, այսինքն՝ դիվանագետը պետք է կարողանա արդյունավետ ձևակերպել հաղորդակցման ռազմավարությունը, օգտագործել հաղորդակցության տարատեսակ մարտավարություններ, ներկայացնել իրեն (կամ իր կազմակերպությունը) որպես հաղորդակցության գործընթացի մասնակից: Տեղեկատվական տեխնոլոգիաների զարգացումը անդրադառնում է նաև դիվանագիտական խոսքի առանձնահատկությունների վրա: Այս հոդվածում փորձ է արվում վերլուծել և պարզել խոսքի օգտագործման առանձնահատկությունները ոչ միայն պաշտոնական հայտարարություններում, այլև սոցիալական ցանցերում: Diplomatic speech should have certain communication skills, that is, a diplomat must be able to effectively formulate a communication strategy, use a variety of tactics of communication, represent himself (or his organization) as a participant in the communication process. However, the development of information technology is reflected in the specifics of diplomatic speech. In this paper, an attempt is made to analyze and identify the features of the use of speech not only in official statements, but also in social networks
Keywords: Лингвистика