Персуазивность в коммуникации - Ламбарджян, С. П.
Статья посвящена анализу роли субъективной категории убедительности в общении. Исследование показывает, что данная категория играет важную роль в актах прямого и косвенного общения, в построении двух типов речи – монолога и диалога. Հոդվածը նվիրված է պերսուազիվ սուբյեկտիվ կարգի դերին երկխոսության ձևավորման հարցում:Ուսումնասիրությունը թույլ է տալիս պնդել, որ համոզվածության / կասկածի իմաստները ուրույն տեղ են գրավում հաղորդակցական ոլորտում: Մեծ է պերսուազիվ կարգի դերը հաղորդակցման երկու ձևերի կազմավորման հարցում` և մենախոսության, և երկխոսության: The article is devoted to analyzing the role of subjective category persuasivennes in communication. The research shows, that this category plays important role in direct and indirect communication acts, in constructing two types of speech – monology and dialogue.
Keywords: Лингвистика