Ритм, метр и интонация в музыке - К. А. Джагацпанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Վերջին ժամանակներս հասարակական գիտությունների մեջ (այդ թվոսմ նաև երաժշտության) նկատելի է վերլուծության ձևերի մակերեսային, նկարագրական մոտեցման հաղթահարման միտում։ Այս պայմաններում առավել արդիական է դառնում օգտագործվող տերմինների սահմանումների ճշտումը,բյուրեղացումը։ Երաժշտական աշխատություններում կիրառվող հիմնորոշ տերմինների թվին են պատկանում «ռիթմ», «չափ», «ինտոնացիա» հասկացությունները, որոնց էության բացահայտման գործում նկատվում են զգալի հակասություններ։
Keywords: M Music and Books on Music; M Music