Семантика глагола бежать в русском языке - Гарегинян, А. Р.
В статье определяются и рассматриваются значения русского глагола бежать методом, предложенным В.В. Мадояном, который позволяет досконально изучить содержание слова, выделить все возможные значения и проверить их методом лексических замен. Результаты работы могут быть использованы в толковых словарях русского языка и в лингвистических основах автоматического перевода. In the article the meanings of russian verb to run are defined and considered according to V. Madoyan’s suggested method which allows to describe thoroughly the word meanings and check them up with the method of lexical replacement. The results of work can be used in Russian explanatory dictionaries and in the linguistic bases of machine translation. Հոդվածում որոշվում և մանրակրկիտ ուսումնասիրվում են ռուսերեն бежать բայի իմաստները Վ.Մադոյանի առաջարկած մեթոդով, որը թույլ է տալիս ամենայն ճշտությամբ նկարագրել բառիմաստները և ստուգել դրանք նախադասության կամ բառակապակցության մեջ բառափոխության միջոցով: Հոդվածի արդյունքները կարելի է կիրառել բացատրական բառարաններում և ավտոմատ թարգմանության լեզվաբանական հիմունքներում:
Keywords: Лингвистика