“Ночная” поэзия Тютчева и Пастернака: Литературная преемственность и традиция - Меликян, Т. А.
В статье рассматриваются традиции Ф.И. Тютчева в лирике Б.Л. Пастернака на примере анализа “ночной поэзии”. Исследуемая поэзия приводит к выводу, что и у Тютчева, и у Пастернака ночь воспринимается с одной стороны, как символ хаоса и бездны, а с другой – как прозрение человека, желание исповедаться и проанализировать происходящее вокруг. Հոդվածում վերլուծվում են Տյուտչևի ավանդույթները Պաստերնակի ստեղծագործություններում «Գիշերային» քնարերգության ուսումնասիրման օրինակով: Համեմատված բանաստեղծությունները բերեցին այն եզրահանգմանը, որ և Տյուտչևի, և Պաստերնակի մոտ գիշերը ընկալվում է, մի կողմից, որպես քաոսի և անդունդի խորհրդանիշ, մյուս կողմից՝ մարդու պայշառատեսության և իրադարձությունների վերլուծության ցանկություն:
Keywords: Литературоведение