Некоторые наблюдения над русской персуазивной картиной мира - Ламбарджян, С. П.
Статья освещает некоторые возможности лингвокультурологической модальной категории персуазивности. Предлагаемое исследование отражает лингвокультурологические интерпретации этой категории, его возможности в формировании структуры русской языковой картины мира. The paper is devoted to the lingua-cultural aspect of the modal category persuasiveness. The proposed research attracts attention on the lingua-culturological potential of this category, its abilities in the building of structure of Russian language world picture. Հոդվածը նվիրված է սուբյեկտիվ պերսուազիվ կարգի լեզվամշակութաբանական որոշ հնարավորությունների լուսաբանմանը: Հոդվածի նպատակն է մեկնաբանել դիտարկվող կարգի (որը արտահայտում է խոսողի համոզվածության աստիճանը նախադասության մեջ արտացոլված օբյեկտիվ իրականության հավաստիության վերաբերյալ) լեզվամշակութաբանական հնարավորությունները: Հետազոտությունը հիմնված է այն դարձվածքների վրա, որոնք արտահայտում են համոզվածության/ ոչ համոզվածության իմաստներ: Հետազոտության արդյունքում կառուցվում է ռուսերենի պերսուազիվ լեզվաաշխարհապատկերը:
Keywords: Лингвистика