Особенности развития памяти младших школьников - Гаспарян, Г. М.; Тарвердян, Т. С.
В статье рассматривается проблема памяти младших школьников, претерпевающей с возрастом существенные изменения, что сказывается на учебном процессе и влияет на отношение к учебе и школе. Заинтересованность ребенка в знаниях, его активность на занятиях, высокая познавательная мотивация являются необходимыми условиями развития памяти. In younger school age the memory, as well as all other mental processes, undergoes essential changes. Inability of the child to remember has an effect for his educational activity and influences at the end the attitude to study and school. There is no doubt that interest of the child in school lessons, his active position, high teaching motivation are necessary conditions of development of memory. Դպրոցական վաղ հասակում հիշողությունը, ինչպես մյուս բոլոր մտավոր պրոցեսները, զգալի փոփոխությունների է ենթարկվում: Երեխայի հիշել չկարողանալը անդրադառնում է նրա ուսումնական գործունեության և ազդում է ուսման և դպրոցի նկատմամբ վերաբերմունքի վրա: Երեխայի հետաքրքրությունը դպրոցի պարապմունքների, նրա ակտիվ դիրքորոշումը, բարձր ճանաչողական մոտիվացիան հիշողության զարգացման անհրաժեշտ պայմաններ են հանդիսանում:
Keywords: Методика