Активные процессы в русской речи в СМИ - Манукян, А. И.
Язык, как чувствительная среда, находится в постоянной динамике и постепенно перестраивается. Привычные слова приобретают новые смыслы. Речь ведущих и участников телепрограмм спонтанна, жива, естественна и привлекательна для зрителей и исследователей. В такой речи часто возникают неологизмы, окказионализмы, используются заимствования. Language, as a sensitive environment, is always dynamic and is gradually rebuilt. Familiar words receive new meanings. The speech of the TV show hosts and their participants is spontaneous, vivid, natural and attractive for the audience and researchers. Neologisms, occasionalisms, as well as borrowings are often arised in this kind of speech. Լեզուն՝ որպես զգայուն միջավայր, գտնվում է մշտական դինամիկայի մեջ և աստիճանաբար վերակառուցվում է: Սովորական բառերը ձեռք են բերում նոր իմաստներ: Հաղորդավարների և հեռուստահաղորդումների մասնակիցների խոսքը ինքնաբուխ է, կենդանի, բնական և գրավիչ թե՛ հեռուստադիտողի, թե՛ հետազոտողների համար: Այս տիպի խոսքի մեջ հաճախ են առաջանում նորաբանություններ, դիպվածային բառեր (հեղինակային նորաբանություններ), օգտագործվում են նաև փոխառություններ:
Keywords: Лингвистика