Проблемы жанровой дифференциации печатных сми: «простые» и «сложные» жанры - Бичарова, М. М.
В статье анализируются традиционные принципы и критерии жанровой дифференциации современного массово-информационного дискурса. Автор делает вывод о том, что существующие жанрообразующие факторы сегодня уже не всегда позволяют отличать один жанр от другого. Это создает в научных кругах множество споров относительно статуса вновь появляющихся жанровых образований и их иерархии. Для решения обозначенной проблемы необходимо выстроить принципиально новую концепцию развития современного массово-информационного дискурса, позволяющую выявить новые принципы жанровой дифференциации и типологизации текстов СМИ. Traditional principles and criteria of genre differentiation in modern mass-media discourse are analyzed in the article. The author makes a conclusion that the existing genre making factors do not always allow to make difference between two genres. This causes many disputes about the status of new genres and their hierarchy. To solve this problem, we should build fundamentally new conception of mass media discourse evolution which would let reveal new principles genre differentiation and making typology of mass-media texts. Հոդվածը վերլուծում է տարբերակման ժամանակակից զանգվածային տեղեկատվության դիսկուրսի ավանդական ժանրի սկզբունքները և չափանիշները: Հեղինակը եզրակացնում է, որ այսօր առկա ժանրային գործոնների կազմավորը միշտ չէ, որ հնարավորուություն է տալիս ժանրի տարբերակումը: Գիտական միջավայրում դա բերում է բանավեճերի զարգացող ժանրի ձևավորման և դրանց կարգավիճակի մասին: Լուծել բացահայտված խնդիրը, որ անհրաժեշտ է կառուցել միանգամայն նոր զարգացման ժամանակակից հայեցակարգով, զանգվածային տեղեկատվության դիսկուրսի բացահայտմամբ, տեքստային լրատվամիջոցների նոր ժանրային տարբերակման սկզբունքներով ու տիպաբանությամբ:
Keywords: Литературоведение