Семантика словосочетаний с зависимым инфинитивом - Мкртычян-Лалаян, С. А.
В работе рассматривается видовая избирательность зависимого инфинитива, проявляющаяся в его способности сочетаться с разными частями речи. Предлагается таблица, демонстрирующая выводы по исследованному материалу. The paper considers the species selectivity dependent infinitive, manifested in its ability to combine with different parts of speech. Provided a table showing the findings of the investigated materials. Տվյալ հոդվածում ուսումնասիրվում է ստորադաս անորոշ դերբայի ընտրողականությունը, որը դրսևորվում է տարբեր խոսքի մասերի հետ նրա կապակցվելու հնարավորություններում: Առաջարկվում է աղյուսակ, որում ներկայացված են հետազոտության արդյունքները:
Keywords: Лингвистика