Ортологические заметки. Лингвистика на страже речи - Гулакян, Б. С.
Состояние речевой экологии нуждается в обоснованном понимании, профилактике и контроле причин появления речевых аномалий в условиях массовой коммуникации носителей языка. Проблема приобретает особую значимость в связи с возрастающей ролью влияния СМИ и социальных сетей. Խոսքի էկոլոգիայի վիճակը կարիք ունի լեզվակիրների մասայական հաղորդակցության պայմաններում խոսքային անոմալիաների առաջացման պատճառների հիմնավորված հասկացման/ըմբռնման, պրոֆիլակտիայի և հսկողության: Հիմնախնդիրը հատուկ նշանակություն է ձեռք բերում` պայմանավորված ԶԼՄ-ների և սոցիալական ցանցերի ազդեցության դերի աճով: The state of speech ecology needs reasonable understanding, prevention and control of causes of speech abnormalities in the context of mass communication of language carrier. The problem is particularly significant in relation to the impact of the increasing role of the media and social networks.
Keywords: Лингвистика