Ассирийская тематика в курдском фольклоре - О. Дж. Джалилов (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Քուրդ ժողովրդի քաղաքական կյանքի բուռն րնթացքը՝ միջցեղային երկպառակությունները, հակաթուրքական և հակապարսկական ազատագրական կռիվները, հայերի, ասորիների, քրդերի պայքարը իրենց անկախության համար պայմանավորել են պատմաերգային բանահյուսության կենսունակությունը քրդական իրականության մեջ։
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Folklore