Iodized Salt Use in Bread Baking and Iodine Intake through Bread Commonly Consumed in Armenia - Aslanyan, H. Ts.; Vardanyan, G. G.; Gevorgyan, A. K.; Gerasimov, G. A.; Parvanta, I.; Haroyan, A. A. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Исследование проводилось в рамках международного проекта Глобальной сети по йоду по оценке осуществимости и приемлемости новой методологии «USI FORTIMAS» для мониторинга программы йодирования соли с применением метода сбора данных на дозорных участках. В настоящей публикации представлены данные по охвату дозорных пекарен йодированной солью с определением уровней потребления йода с наиболее широко используемыми в Армении сортами хлеба. Ուսումնասիրությունն իրականացվել է Յոդի գլոբալ ցանցի միջազգային նախագծի շրջանակներում, որը նպատակ ունի գնահատելու USI FORTIMAS նոր մեթոդաբանության իրագործելիությունը աղի յոդացման ծրագրի մոնիթորինգի համար՝ օգտագործելով դետքային կետերում տվյալների հավաքագրման մոտեցումը: Այս հրապարակման մեջ ներկայացված են յոդացված աղով դետքային փռերի ընդգրկվածությունը, և միաժամանակ գնահատվել է Հայաստանում առավել հաճախ օգտագործվող հացատեսակների միջոցով յոդի սպառման մակարդակը։
Keywords: Experimental and Preventive Medicine