Utilizing Artificial Intelligence in Migration Processes: Prospects and Risks - Poghosyan, Mariam Vardan (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
In the dynamic landscape of the 21st century, marked by rapid changes and continuous advancements, Artificial Intelligence (AI) stands out as a pivotal innovation that permeates every aspect of modern life. AI's ability to orchestrate and streamline processes, anticipate risks, and capitalize on opportunities has positioned it as a cornerstone of contemporary progress. В динамичное время XXI века, отмеченное быстрыми изменениями и непрерывными достижениями, искусственный интеллект (ИИ) выделяется как ключевое инновационное достижение, проникающее во все аспекты современной жизни. Способность ИИ оркестрировать и оптимизировать процессы, предвидеть риски и использовать возможности позволяет ему занимать центральное место в современном прогрессе. Հոդվածի արդիականությունը՝ 21-րդ դարում, որը նշանավորվում է արագ փոփոխություններով և շարունակական նվաճումներով, արհեստական բանականությունը (ԱԲ) առանձնանում է որպես հիմնական նորարարական նվաճում, որը ներթափանցում է ժամանակակից կյանքի բոլոր ուղղություններ: ԱԲ-ի գործընթացները համախմբելու և օպտիմալացնելու, ռիսկերը կանխատեսելու և հնարավորությունները օգտագործելու ունակությունը թույլ է տալիս նրան կենտրոնական տեղ զբաղեցնել այսօրվա փոփոխություններում:
Keywords: Social-demographic problems