Թվային փոխակերպման հնարավորությունները ՀՀ-ում. Միկրոտվյալների վերլուծություն - Մակարյան, Աննա Ռուզվելտի; Դալլաքյան, Սվետլանա Արկադիի (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Համացանցից օգտվողների նկարագրի, ինչպես նաև օգտագործման ընթացքում հաճախակի կատարվող գործողությունների և հասանելիության տարբերակների վերլուծությունը և դրա արդյունքում թվային վերափոխմանն ուղղված համապատասխան առաջարկությունների ներկայացումը պայմանավորում է տվյալ ուսումնասիրության արդիականությունը: Հոդվածի հիմնական նպատակն է միկրոտվյալների հիման վրա բացահայտել համացանցից օգտվողների նկարագիրը, ներկայացնել վերջիններիս կողմից օգտվելու ընթացքում հաճախակի կատարվող գործողությունները և հասանելիության տարբերակները և ստացված արդյունքների հիման վրա առաջարկել ՀՀ-ում թվային փոխակերպմանն ուղղված համապատասխան քայլեր և միջոցառումներ, որոնք կարող են կիրառվել կառավարության կողմից: Актуальность статьи обусловлена анализом профиля пользователей интернета, а также действий и вариантов доступа, часто выполняемых во время использования, и представлением в результате соответствующих рекомендаций по цифровой трансформации. Цель: на основе микроданных определить описание пользователей, представить основные действия, выполняемые ими при входе в интернет, а также с помощью каких устройств они получают доступ, и на основе полученных результатов предложить соответствующие шаги и меры, направленные на цифровую трансформацию Армении, которые могут быть применены правительством. The analyses of user profiles and the devices through which the population accesses the internet, as well as what users frequently do while browsing the internet, and providing respective recommendations aimed at digital transformation determines the relevance of the study. The main purpose of the article is to identify the internet user profile using microdata, to present what they mainly do while browsing the internet via which devices they access the Internet as well, and based on the findings propose respective measures and steps aimed at digital transformation to be utilized by the government.
Keywords: Թվային փոխակերպում; Հայաստան; Սոցիալ-ժողովրդագրական հիմնախնդիրներ