Դրամական հոսքերի կառավարման իրատեսական վերլուծությունը արտադրական կազմակերպություններում - Ներսիսյան, Կարեն (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Գլոբալ և տարածաշրջանային զարգացումների արդի անորոշությունների ու ռիսկերի պայմաններում խիստ կարևորվում են հատկապես ՀՀ իրական հատվածի կազմակերպությունների դրամական հոսքերի հաշվառման, վերլուծության, պլանավորման և վերահսկման տեսական դրույթների և գործնական գործիքների կատարելագործման հարցերը արտադրական կազմակերպությունների շուկայական արժեքը բարձր մակարդակի հասցնելու համար, ինչը հաստատում է ուսումնասիրության արդիականությունը: В условиях нынешней неопределенности и рисков глобальных и региональных событий особенно важны вопросы совершенствования теоретических положений и практических инструментов учета, анализа, планирования и контроля денежных потоков организаций реального сектора РА с целью повышения рыночной стоимости производственных предприятий, чем и обуславливается актуальность исследования. In the context of the current uncertainty and risks of global and regional events, the issues of improving the theoretical provisions and practical tools for accounting, analysis, planning and control of cash flows of organizations in the real sector of the Republic of Armenia are especially important in order to increase the market value of production, which determines the relevance of the study.
Keywords: Դրամաշրջանառություն; Ֆինանսներ; Միկրոտնտեսական հիմնախնդիրներ