О гуманизме Григора Нарекаци и поэтов-суфиев - А. В. Сафарян (Հայկական ԽՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Միջնադարյան գրականության մեջ էական տեղ է գրավում «Աստված» ու «Մարդ» հասկացությունների մեկնաբանությունը, այդ հասկացությունների որոշակի մեկնաբանման մեջ արտացոլվում է նաև բանաստեղծների հումանիզմը։ In literatures of the Middle Ages the interpretation of conceptions "God" and "Man" takes an essential place, by means of certain interpretation of these conceptions in works of fiction the authors' humanism is expressed too.
Keywords: Literature; Language and Literature