ՀՀ ԳԱԱ հիմնարար գիտական գրադարանի հավաքածուները - Գրիգորյան, Մայա (Հայկական գրադարանային ասոցիացիա)
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարանի հավաքածուների հետ աշխատանքները մեկնարկել են 2023 թվականից, սակայն սույն հոդվածովվ ներկայացվող արդյունքները վերաբերվում են 2024 թ. առաջին կիսամյակին: Նշենք, որ հավաքածուների հետ շարունակական աշխատանքի արդյունքում ի հայտ են գալիս հայերեն տպագիր նոր անուններ կամ առ այսօր ընթերցողին անհասանելի տպագիր նյութեր, որոնց վերաբերյալ տեղեկությունները տեղադրվում են գրադարանի սոցիալական հարթակում: Սույն մատենագիտական ճշգրտումները նպատակ ունեն արժևորել ձեռքբերումները հայ տպագրության պատմության ամբողջականացման տեսանկյունից: The works with the collections of the Fundamental Scientific Library of NAS RA are started in 2023, but the presented results refer to the first semester of 2024. It should be noted that as a result of continuous work with the collec-tions, new Armenian printed names or printed materials inaccessible to the reader appeared. the information about which is posted on the social platform of the library These bibliographic corrections aim to value the achievements from the point of view of completing the history of Armenian printing.
Keywords: Մատենագիտական ճշգրտումներ