«Ժամանակ» անվանումը կրող մի հավելվածի տպագրության տարեթվի առնչությամբ - Զարգարյան, Տիգրան; Թրվանց, Անուշ (Հայկական գրադարանային ասոցիացիա)
2019 թ. Գալուստ Կիւլպէնկեան հիմնարկութեան «Հայկական համայնքների բաժանմունքը», ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարանի հետ համատեղ, առաջարկեց թվայնացնել Մխիթարեան միաբանութեան Վիեննայի Մենաստանի գրադարանում պահվող հայերեն թերթերի և հան-դեսների մինչև 1920 թ. հրատարակված լրակազմերը: Աշխատանքների կատարման ընթացքում ի հայտ եկավ Պոլսի «Ժամանակ» օրաթերթի մի հավելված, որը ներառված չի եղել մատենագիտական համահավաք ցանկե-րից ոչ մեկում։ Սույն հոդվածի նպատակն է ճշտել այդ հավելվածի տպագրության տարեթիվը։ In 2019 digitization of the Armenian newspapers and periodicals being preserved in the Mekhitarist Monastery of Vienna started. The purpose of this article is to summarize the results of the project's first stage. During the work, a satirical Supplement of the daily newspaper "Zhamanak" (Istanbul) was described, which was not indicated in any of the union bibliographic lists. The purpose of this article is to correct the date of publication of that Supplement.
Keywords: Մատենագիտական ճշգրտումներ