ՀՍԽՀ արտգործժողկոմատի «Բիւլետեն»-ի նորահայտ համարը - Սուքիասյան, Համո (Հայկական գրադարանային ասոցիացիա)
Խորհրդային շրջանում Հայաստանում հրատարակված պարբերական մամուլի վերաբերյալ առկա են մատենագիտական ցանկեր և ուսումնասիրություններ: Սրանով հանդերձ՝ ի հայտ են գալիս 1920-ական թվականներին հրատարակված պարբերականների նոր համարներ, որոնք առ այսօր տարբեր պատճառներով հասանելի չեն եղել հետազոտողներին: Սույն հետազոտության մեջ ներկայացնում ենք ՀՍԽՀ արտաքին գործերի ժողովրդական կոմիսարիատի տեղեկատու բաժնի հրատարակած «Բիւլետեն»-ի 1922 թ. մարտի 15-ին տպագրված համարը, որը հայտնաբերել ենք Հայաստանի ազգային արխիվում: Նշենք, որ սույն պարբերականի որոշ համարներ պահպանվում են Հայաստանի ազգային և ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարաններում: There are bibliographic lists and studies on the periodical press published in Armenia during the Soviet period. Along with this, new issues of periodicals published in the 1920s, which have not been available to researchers for various reasons until now, are appearing. In this research, we present the 1922 "Bulletin" published by the reference department of the People's Commissariat of Foreign Affairs of the USSR. the issue printed on March 15, which we found in the National Archives of Armenia. It should be noted that some issues of this periodical are preserved in the National Library of Armenia and the National Academy of Sciences of Armenia.
Keywords: Մատենագիտական ճշգրտումներ