User-Friendly Library Websites: Design and Building Standards - Mesropyan, Sona (Հայկական գրադարանային ասոցիացիա)
The library's website allows patrons to navigate the institution's digital domain, facilitating access to a virtual realm of information where patrons can locate the required resources without visiting the library physically. Every library designs its website based on specific requirements, characteristics, financial resources, challenges, etc. However, all websites share some common standards. The following article examines a website's distinct attributes, required standards, and layout challenges to establish a library-user online link efficiently. Կայքէջը գրադարան մուտք գործելու առցանց հնարավորություն է, որն օգտատերիրոջը տանում է գրադարանի թվային տարածք։ Այն վիրտուալ տեղեկատվության մի աշխարհ է, որի միջոցով գրադարանը փորձում է օգնել օգտատիրոջը՝ գտնելու իրեն անհրաժեշտ տեղեկությունն առանց գրադարան այցելելու: Հետևաբար, կարևոր է, որ օգտատերերն իրենց զգան հնարավորինս ազատ և հարմարավետ տվյալ տարածքում։ Ճիշտ կառուցված և ձևավորված կայքէջը գրադարանի ակտիվության ու գործածելիության գրավականներից է: Յուրաքանչյուր գրադարան ձևավորում է իր կայքը՝ ելնելով տվյալ գրադարանի կարիքներից, առանձնահատկություններից, բյուջեից, թիրախային խմբից, մարտահրավերներից և այլն, սակայն կան չափորոշիչներ, որոնք ընհանուր են բոլոր կայքերի համար: Սույն հոդվածում ներկայացնում ենք գրադարանային կայքի կառուց-ման առանձնահատկությունները, պահանջվող չափորոշիչներն ու ձևավորման խնդիրները՝ ի նպաստ գրադարան-ընթերցող առցանց կապի առավել արդյունավետ իրագործման:
Keywords: Information technologies