Роль словосочетания в создании лингвопоэтической характеристики мужских персонажей в трагедиях В. Шекспира (на материале описания внешности) - С. К. Восканян (Հայկական ԽՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Գեղարվեստական երկի լեզվի ուսումնասիրությունը հնարավորություն է տալիս բացահայտել կերպարների ներաշխարհի, աշխարհայացքի, վարքագծի առանձնահատկությունները, միաժամանակ վերհանել հեղինակի մտադրությունները, աշխարհընկալումը, ինչպես նաև գնահատել ստեղծագործության գաղափարական և գեղարվեստական արժեքը։ The study of the language of fiction enables us to reveal different sides of the literary personage's world, his world view, behaviour, at the same time to show the author's way of thinking, his world perception,as well as to value the ideal-literary significance of the work.
Keywords: Literature; Philology; Linguistics; Language and Literature