Տնտեսական աճի գլուխկոտրուկը. արդյունաբերության հետքերով - Պետրոսյան, Նարինե (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
Արդեն երկրորդ տարին է՝ շարունակվող բարձր տնտեսական աճի համապատկերում թեժ քննարկումներ են ընթանում տնտեսական աճի, դրա իրատեսականության, ճշմարտացիության և, ի վերջո, ներառականության շուրջ։ Քննարկման առանցքում գրանցվող բարձր աճի հետքն է. արդյո՞ք այդ աճն իր դրոշմը թողնում է մեզանից յուրաքանչյուրի կյանքում, որքանո՞վ է դա համաչափ բաշխված տնտեսության ենթաճյուղերի միջև, արդյո՞ք կարելի է այս աճի հետ երկարաժամկետ հույսեր կապել… Անվերջանալի թվացող այս հարցերի պատասխան-ները փորձենք ներկայացնել հոդվածաշարի այս և հաջորդող համարներում՝ թիրախավորելով աճը պայմանավորող ճյուղերի առավել ուշագրավ զարգացումներն ու վեր հանելով հիմնական ակնկալիքները։ В условиях высокого экономического роста, который длится уже второй год, продолжаются жаркие дискуссии об экономическом росте, его реалистичности, правдивости, ценности и, в конечном итоге, инклюзивности. В центре дискуссии – след, оставленный высокими темпами роста. Оставляет ли этот рост свой след в жизни каждого из нас, насколько равномерно он распределяется по подотраслям экономики, можем ли мы иметь долгосрочные надежды на этот рост... Ответы на эти, казалось бы, бесконечные вопросы, мы постараемся представить в этом и последующих выпусках серии статей, в которых рассматриваются наиболее примечательные события в отраслях, определяющих рост, и освещаются основные ожидания. With strong economic growth now in its second year, heated debate continues about economic growth, its feasibility, truthfulness, value and ultimately, inclusiveness. The debate centers on the mark left by high growth rates. Does this growth leave its mark on the lives of each of us, how evenly is it distributed across sub-sectors of the economy, can we have long-term hopes for this growth... These seemingly endless questions will be addressed in this and subsequent editions of a series of articles that examine the most noteworthy developments in growth-driven industries and highlight key expectations.
Keywords: Տնտեսության զարկերակ