Designing a high bandwidth low noise voltage mode driver - Kostanyan, H. T.; Sahakyan, A. S.; Gevorgyan, H. K.; Ghulyan, S. K. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
During recent years wireline data speed rapidly increased, and data rate limits reached 112 Gb/s making power, noise, and reliability requirements tighter. Modern systems should be flexible to perform on various frequencies and support multiple protocols keeping proper data quality on the output. For high-speed data transmission, modern circuits use the PAM4 signaling method instead of NRZ to reach a higher bandwidth, by keeping lower clk and data rates. PAM4 data transmission method makes all mentioned parameters’ variation range even more strict. Parasitic components of the circuit make it hard to reach enough bandwidth required for proper clock and data transfer. Վերջին տարիներին տվյալների հաղորդման արագությունն աճել է՝ հասնելով մինչև 112 ԳԲ/վրկ-ի, ինչի արդյունքում խստացել են հզորության, աղմուկի և հուսալիության նկատմամբ սահմանվող պահանջները: Ժամանակակից համակարգերը պետք է լինեն ճկուն, որպեսզի կարողանան, պահպանելով ելքային ազդանշանի որակը, աշխատել տարբեր հաճախականություններով: Տվյալների արագ փոխանցման համար ժամանակակից սխեմաները NRZ-ի փոխարեն օգտագործում են PAM4 ազդանշանային մեթոդը՝ ավելի մեծ թողունակության հասնելու համար, պահպանելով տակտային ազդանշանի և տվյալների ցածր հաճախությունը: PAM4 մոդուլյացիայի դեպքում էլ ավելի է փոքրանում վերոնշյալ բոլոր պարամետրերի թույլատրելի շեղման միջակայքը։ Շղթայի մակաբուծական բաղադրիչները դժվարացնում են բավարար թողունակության հասնելը, որն անհրաժեշտ է պատշաճ տակտային ազդանշանի և տվյալների փոխանցման համար: В последние годы скорость передачи данных по проводной сети быстро росла, а пределы скорости передачи данных достигли 112 ГБ/с, что ужесточило требования к мощности, шуму и надежности. Современные системы должны быть гибкими, чтобы работать на различных частотах и поддерживать несколько протоколов, сохраняя надлежащее качество данных на выходе. Для высокоскоростной передачи данных современные схемы используют метод сигнализации PAM4 вместо NRZ, чтобы достичь более высокой пропускной способности за счет снижения тактовой частоты и скорости передачи данных. Метод передачи данных PAM4 делает диапазон изменения всех упомянутых параметров еще более строгим. Паразитные компоненты схемы затрудняют достижение достаточной пропускной способности, необходимой для правильной синхронизации и передачи данных.
Keywords: Microelectronics