Application of temperature dependances of parameters in a single-diode five-parameter model of solar panels - Simonyan, A. T.; Petrosyan, O. H.; Muradyan, S. T. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Current economic developments promote the application of solar panels. This results in more companies producing solar panels with quite different specifications. On the other hand, the specifications provided by the manufacturers generally do not contain the full information to be able to calculate the output of the solar panels in different usage conditions. For this reason, we are in the process of building a solar panel model that allows to calculate the output of the solar panels in different usage conditions based on the general data provided in datasheets of commercially available panels. Previously we provided the methodology of building a solar panel model from the data provided in datasheets of solar panels. In this article, we refine the proposed methodology and apply it on a solar panel BP4180T produced by BP Solar. The output of the refined model is compared with the results of the previous model and with the datasheet data of the solar panel of interest. The analysis of the obtained results shows the applicability and repeatability of the proposed model. Ներկայիս տնտեսական զարգացումները նպաստում են արևային վահանակների կիրառմանը: Սա հանգեցնում է նրան, որ ավելի շատ ընկերություններ արտադրում են արևային վահանակներ՝ միանգամայն տարբեր բնութագրերով: Սակայն արտադրողների կողմից տրամադրված բնութագրերը հիմնականում չեն պարունակում ամբողջական տեղեկատվություն, որպեսզի հնարավոր լինի հաշվարկել արևային վահանակների ելքը օգտագործման տարբեր պայմաններում: Ուստի այժմ արևային վահանակների մոդելի կառուցման փուլում ենք, երբ հաշվարկվում է արևային վահանակների ելքը տարբեր պայմաններում՝ հիմնվելով վահանակների տեխնիկական փաստաթղթերում ներկայացված ընդհանուր տվյալների վրա: Նախկին աշխատանքներում ներկայացրել ենք արևային վահանակների մոդելի կառուցման մեթոդաբանությունը՝ արևային վահանակների տեխնիկական փաստաթղթում ներկայացված տվյալների հիման վրա: Այս հոդվածում ցույց են տրվում առաջարկվող մեթոդի կրկնելիությունը և կիրառումը այն BP4180T արևային վահանակի վրա, որ արտադրում է BP Solar -ը: Կատարելագործված այս մոդելի արդյունքները համեմատվել են նախորդ մոդելի արդյունքների և արևային վահանակի տեխնիկական փաստաթղթում ներկայացված տվյալների հետ: Ստացված արդյունքների վերլուծությունը ցույց է տալիս առաջարկվող մոդելի կիրառելիությունը և վերարտադրելիությունը։ Текущее экономическое развитие благоприятствует использованию солнечных батарей. Это приводит к тому, что все больше компаний производят солнечные панели с совершенно разными характеристиками. Однако спецификации, предоставляемые производителями, обычно не содержат полной информации, позволяющей рассчитать мощность солнечных панелей в различных условиях использования. Именно поэтому необходимо создать модель солнечной панели, которая позволит нам рассчитать мощность солнечных батарей в различных условиях, основываясь на общих данных, представленных в технической документации панелей. В предыдущих работах нами была предложена методика построения модели солнечной панели на основе данных, представленных в техническом документе сол-нечной панели. В этой статье продемонстрирована повторяемость предложенного метода и применяемость его к солнечной панели BP4180T производства BP Solar. Результаты этой улучшенной модели сравнены с результатами предыдущей модели и с данными, представленными в техническом документе интересующей солнечной панели. Анализ полученных результатов показывает применимость и повторяемость работы предложенной модели.
Keywords: Microelectronics