Փոքրաչափ հատիկամանրիչների շահագործական հուսալիության և արտադրողականության բարձրացման գիտագործնական ուղիները - Մարգարյան, Ս. Ե.; Մարգարյան, Ա. Ս.; Աղասարյան, Ա. Ա.; Մազմանյան, Ա. Գ. (ՀԱԱՀ հիմնադրամ)
Արտադրության պայմաններում փորձարկվել են 7 տարբեր տեսակի հատիկամանրիչներ: Զանգվածային արտադրության և կերամշակման արտադրությունում ներդրման նպատակով ընտրվել են ուղղաձիգ ու հորիզոնական բանող օրգաններով ՈՒՀՄ-2,2 և ՀՀՈՒՄ-2,2 հատիկամանրիչները: Հետազոտվել են դրանց տեխնիկատնտեսական պարամետրերը, շահագործական հուսալիությունը: Բացահայտվել են հանգույցների և մեքենամասերի թերությունները: Ներկայացվել են դրանց վերացման գիտագործնական առաջարկություններ:
Keywords: Ագրարային ճարտարագիտություն