О временных рамках и периодизации геноцида армян. Предгеноцид - Ю. Г. Барсегов (Հայկական ԽՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
«1915 թ. ցեղասպանության» մտացածին ստերեոտիպը հերքելը թուրքական կառավարողներին և համապատասխան կազմակերպություններին մատչելի է թվում, որովհետև դրանով մոռացության են մատնվում այն բոլոր հանցագործությունները, որոնք նախորդել են և հաջորդել ռազմական ժամանակաշրջանի հանցագործություններին։ The denying of invent stereotype of „Genocide of 1915" seems to the Turkish government and corresponding organizations accessible, because by this all those crimes, which have preceded and followed the crimes of military time, are doomed to be forgotten.
Keywords: History; Armenian Genocide (1915); D History