Проблема геноцида армян в историографии ФРГ - А. Л. Манучарян (Հայկական ԽՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Օսմանյան կայսրությունում հայ ժողովրդի ցեղասպանությունը խորությամբ ուսումնասիրվում է Արևմտյան Գերմանիայում ։ ԳՖՀ-ի հետազոտողներր կարծում են, որ ցեղասպանության գլխավոր պատճառը միասնական թուրքական մեծ կայսրություն ստեղծելու երիտթուրքերի կառավարության ձգտումն էր, որին խոչընդոտում էր ուծացման չենթարկվող հայկական քրիստոնեական տարրը։ The Armenian genocide has been carefully studied in the Federal Republic of Germany, the FRG scholars regard as the main reason for the genocide the strife of the Young Turks government to create a great united Turkish empire which had been impeded by the Armenian Christian element resisting assimilation.
Keywords: History; Armenian Genocide (1915); Germany; D History