Մատերիայի ինքնաշարժման մասին Ջ. Թոլանդի ուսմունքի բնագիտական նախադրյալների հարցի շուրջ - Ժ. Վ. Պապոյան (Հայկական ԽՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
В 1704 г. в произведении «Письма к Серене» Дж. Толанд выдвигает материалистическое учение об активности и самодвижении материи. In 1704 in his „Letter to Serene" J. Toland advances a materialistic doctrine of the active nature and self-propulsion of matter.
Keywords: B Philosophy; Psychology; Religion; B Philosophy