Նորակազմությունները Հովհ. Շիրազի «Անի» պոեմում - Ալեքսանյան, Մարիամ Ա.
Հոդվածում առաջին անգամ քննվել են Հովհ. Շիրազի «Անի» պոեմում գործածված նորակազմ բառերը, որոնք հեղինակային նորաբանություններ են: Նրանց մի մասը դիպվածային բառեր են՝ ստեղծված պահի թելադրանքով և արտահայտչական նկատառումներով, ուստի ընդհանրանալու միտում կարող են և չունենալ, բայց կան նաև ներունակ կազմություններ։ For the first time, the paper examines the new words, which were used in the poem “Ani”. Some of them are occasional words; there are also immanent formations. В статье впервые были рассмотрены новообразованные слова, использованные в поэме Ов. Шираза «Ани», являются авторскими нововведениями. Некоторые из них являются окказиональными словами, созданными исходя из момента и выразительным соображениям, поэтому они могут не иметь тенденции к обобщению, но есть и потенциалные образования.
Keywords: Բանասիրություն