Մարդկային մեկուսացած հոգու ողբերգությունը Հովհ. Թումանյանի «Լոռեցի Սաքոն» պոեմում - Զարգարյան, Արա Ս.
«Լոռեցի Սաքո» պոեմում Հովհաննես Թումանյանը ներկայացնում է մարդու հոգեբանական դրաման: Ստեղծագործության ստեղծման նախահիմքում նաև մանկական հասակում լսած միֆական պատմություններն են: Կենսագրական մի շարք տարրեր ևս ներթափանցում են պոեմի ստեղծման ակունքները: Թումանյանի պոեմը գաղափարական և սյուժետային զուգահեռներ ունի Ն. Գոգոլի և Ալ. Պուշկինի մի շարք ստեղծագործությունների հետ: Hovhannes Tumanyan presents the psychological drama of man in the poem "Sako from Lori". Mythical stories heard in childhood are also the basis for the creation of the work. A number of biographical elements also permeate the origins of the poem. Tumanyan's poem has ideological and plot parallels with a number of works by Nikolai Gogol and Alexander Pushkin. Оганес Туманян представляет психологическую драму человека в поэме «Сако из Лори». Он рассказывает читателю мифические истории, услышанные в детстве. В истоках стихотворения пронизывает ряд биографических элементов. Поэма Туманяна имеет идейные и сюжетные параллели с рядом произведений Николая Гоголя и Александра Пушкина.
Keywords: Բանասիրություն