ԱՄՆ-ի քաղաքականությունը պաղեստինյան հակամարտության հանդեպ Ջո Բայդենի նախագահության տարիներին - Հովհաննիսյան, Արտակ Հ.
Հոդվածում ուսումնասիրվում են ԱՄՆ-ի նախագահ Ջո Բայդենի քաղաքական մոտեցումը պաղեստինա-իսրայելական հակամարտության նկատմամբ, վերջինիս հիմնական նախաձեռնությունները, դիվանագիտական ռազմավարությունը եւ տարածաշրջանում խաղաղության եւ կայունության ձեւավորման վրա ունեցած ազդեցությունը: Հենվելով մի շարք աղբյուրների վրա` հոդվածում գնահատման փորձ է արվում Պաղեստինյան հակամարտության նկատմամբ Բայդենի մոտեցմանը ԱՄՆ-ի արտաքին քաղաքականության ավելի լայն համատեքստում: Հոդվածը նպատակ ունի պատկերացում տալու արդի պատմության ամենաերկարատեւ եւ վիճելի հակամարտություններից մեկի լուծման հեռանկարների վերաբերյալ: This article examines Joe Biden's policy approach to the Palestinian-Israeli conflict, analyzing key initiatives, diplomatic strategies, and implications for peace and stability in the region. Drawing on a range of primary sources, including official statements, policy documents, and speeches, as well as secondary analyses and scholarly literature, the paper evaluates Biden's approach within the broader context of U.S. foreign policy towards the Middle East. With the change in U.S. presidential administration, there is considerable interest in understanding Joe Biden's approach to addressing this longstanding conflict. В этой статье рассматривается политический подход Джо Байдена к палестино-израильскому конфликту, анализируются ключевые инициативы, дипломатические стратегии и последствия для мира и стабильности в регионе. Опираясь на ряд первоисточников, включая официальные заявления, политические документы и выступления, а также вторичный анализ и научную литературу, в статье оценивается подход Байдена в более широком контексте внешней политики США в отношении Ближнего Востока. С переменой в администрации президента США возник значительный интерес к пониманию подхода Джо Байдена к разрешению этого давнего конфликта.
Keywords: Պատմություն