Դրվագ՝ Ասորեստանա-խեթական միջպետական հարաբերությունների պատմությունից - Ցականյան, Ռուսլան Ա.
Հին Մերձավոր Արեւելքի երկրների պատմության ուսումնասիրման գործում իր ուրույն տեղն ունի միջպետական հարաբերությունների պատմության ուսումնասիրությունը: Վերլուծվում են Ասորեստանի եւ Խեթական պետության միջեւ այդ հարաբերությունների ծագման քաղաքական եւ տնտեսական շարժառիթներն ու ընթացքը։ Introduction: The study of the Ancient Near East and the inter-state relations has its own place. The paper analyzes the origins, political and economic motives and course of the relationship between Assyria and the Hittite state. Введение: В изучении истории стран Древнего Ближнего Востока свое место занимает изучение истории межгосударственных отношений. Анализируются истоки, политические и экономические мотивы и ход взаимоотношений между Ассирией и Хеттским государством.
Keywords: Պատմություն