Արտեմ Հարությունյան. «Տողիս վերջում միշտ բաց դուռ կա…» - Աբրահամյան, Սուրեն
Արտեմ Հարությունյանի «Հայաստան` անկախացող երկիր» պոեմը նշանակալից է ոչ միայն արդի հայ պոեզիայում, այլև, հրատարակվելով 2003-ին «Հուդայի արձակուրդը» գրքում, բանաստեղծի անցած ճանապարհի, գեղարվեստական համակարգի ձևավորման ամբողջական արտահայտությունն է։ Ուստի պոեմի վերլուծությունը ընդգրկում է Ա. Հարությունյանի բանաստեղծական համակարգի զարգացման ներքին ընթացքի հայեցությունը, որն արդիական է թե´արդի հայ պոեզիայի քննության, թե´բանաստեղծի աշխարհայացքի, պոետիկայի և լեզվի մեկնաբանության տեսանկյունից։ Artem Harutyunyanˈs poem "Armenia a independent country " is a significant not only in modern Armenian poetry, but also, published in 2003 in the book " Hudaˈs Holiday ", it is the complete expression of the poetˈs path, the formation of the artistic system. Therefore, the analysis of the poem includes the Armenianness of the internal process of the development of A. Harutyunyanˈs poetic system, which is actual both from the point of view of the examination of modern armenian poetry and the interpretation of the poetˈs worldview, poetics and language . Поэма Артема Арутюняна "Армения – независимая страна" значительно не только в современной армянской поэзии, но и, опубликовавшись в 2003 году в книге "Отпуск Иуды", стала выражением пройденной дороги поэта и формирования его внутреннего течения развития поэтической системы, которая является актуальной с точки зрения современной армянской поэзии, мировоззрении поэта, поэтики и интерпретации языка.
Keywords: Պատմություն; Գրականության տեսություն