О выделении и взаимосвязи некоторых текстем - Акопян, А. В.
В статье рассматривается вопрос выделения некоторых промежуточных между предложением и макротекстемой единиц письменного художественного текста – текстем. Это выделение основано на структурном анализе менее объемных текстовых единиц и выявлении их общих функциональных характеристик. Исследуется также вопрос пересечения двух текстем, имеющих формально-содержательную общность. Этими пересечениями создаются цепочки линейно расположенных взаимосвязанных текстем, входящих в макротекстему. The article deals with the allocation of certain intermediates between supply and macrotextem units of written artistic text – the textems. This allocation is based on a structural analysis of less bulk text units and identifying their common functional characteristics. The issue of the intersection of two textems having formally meaningful community has been investigated as well. These intersections create linearly arranged chains of interrelated textems included in macrotextem. Հոդվածում դիտարկվում է գրավոր գեղարվեստական տեքստի նախադասության և մակրոտեքստեմի միջև գտնվող միջանկյալ միավորը` տեքստեմը: Այդ առանձնացումը հիմնված է ավելի փոքր ծավալով տեքստային միավորների կառուցվածքային վերլուծության և դրանց ընդհանուր ֆունկցիոնալ առանձնահատկությունների բացահայտման վրա: Ուսումնասիրվում է նաև ֆորմալ-բովանդակային ընդհանրություն ունեցող երկու տեքստեմների հատման խնդիրը: Այդ հատումներով ստեղծվում են մակրոտեքստեմի մեջ մտնող գծային փոխկապակցված տեքստեմների շղթաներ:
Keywords: Лингвистика