Некоторые стилистические приемы в ранних рассказах А. П. Чехова и их передача в армянских переводах - Атанесян, А. С.
В статье анализируются некоторые стилистические приемы, употребляемые А.П. Чеховым в ранних юмористических рассказах. Рассмотрены такие приемы, как использование в речи героев просторечий, своеобразной интонации, неправильных слов и выражений, а также способы их передачи в армянских переводах Հոդվածում վերլուծվում են որոշ ոճական ձևերը, որոնք օգտագործվում են Ա.Պ. Չեխովի վաղ պատմվածքներում։ Դիտարկված են այնպիսի մեթոդներ, ինչպիսիք են հասարակաբանությունների կիրառումը, յուրահատուկ ինտոնացիան, հերոսների խոսքում սխալ բառերն ու արտահայտությունները, ինչպես նաև հայերեն թարգմանություններում այդ ձևերը փոխանցելու եղանակները: The article analyzes some stylistic techniques used by A.Chekhov in his early humorous stories. Techniques such as the use of vernacular language, peculiar intonation, incorrect words and expressions in the heroes՚ speech, as well as ways of conveying these techniques in Armenian translations are considered.
Keywords: Теория перевода