Հին հայերենյան վերլուծական հարադրությունների փոխակերպումը համադրական բարդությունների գոյական + բայ > ածական կաղապարով (տարժամանակյա հայեցակետ) - Խաչատրյան, Լալիկ (ՀՀ ԳԱԱ)
Հինհայերենյան հարադրությունները, որոնք գոյական + բայ կաղապարով փոխակերպվել են համադրական բարդությունների, արդի հայերենում հատկանշվում են ածականի խոսքիմասային արժեքով, որ պայմանավորված է բարդության երկրորդ բաղադրիչի՝ բայահիմքի արտահայտած հատկանշային իմաստով՝ ենթակայական դերբայի նշանակությամբ։ В современном армянском языке выделяется ряд сложных прилагательных, образованных путем трансформации сочетаний существительное + глагол. Значение признака обусловлено переходом глагольной основы в причастиe. In the modern Armenian there are several complex adjectives, formed by transforming noun + verb combinations. The meaning of the attribute is due to the transition of the verb base into participles.
Keywords: Բանասիրություն